erdőben.JPG

Nagycsaládos jeggyel utazni jó! Ezt tettük mi is, és kemény 90 Ft-ért felbuszoztunk Mátraházára, hogy ismét belevessük magunkat a hulló falevelek világába.

A házai parkoló sarkából indultunk el a sárga háromszög jelzésen. A gyerekekkel hamar megtanítottuk, hogy kell az avart rugdosni. Gréta hamar bemondta az unalmasat, és a hátamra került. Balázs szemmel láthatóan élvezte az erdőt. A sárga + jelzésen egy nagyobb kerékpáros csoport jött szembe, de bőven elfértünk. A Görgő-bikki úton örömmel láttam, hogy felfestették a kék kerékpáros jelzést, így egy fal omlott le a mátrai turizmus terén. Végre itt is vannak erdei kerékpáros túraútvonalak! 

A nagy meredeken a Farkas-kútnál pihenőt tartottunk. Balázs evett, Gréta meg a házikóból ki-be rohangált, majd ismét egy forrásból ivott... Apró dolgok, de mi gyerekszemmel nézzük a világot. A Farkas-kúttól Sástóig nemrég egy új tanösvény készült, csupa izgalmas dolgokkal. Elsőként fából faragott gombák fogadtak. A róka gomba kényelmes ülőkét, az őzláb gomba pedig eső elleni védelmet (mint a mesében) jelentett Grétának. A következő helyen nagy meglepetésemre végigmondta az állatok lábnyomát. Nem hiába, jártak már erre nagyapával. A sástói rétre kiérve meg gyermekparadicsom fogad, csak bírjuk türelemmel. Persze a legegyszerűbb és számunkra a legnagyszerűbb a kosár hintába ültetni a gyerekeket.

gomba.JPG

 

Innen ismét busz, Mátrafüreden megszakítva az utazást, hogy olcsón, egy jót együnk a Benevárban, majd irány haza.

Táv: 3,5 km, de lehet folytatni Mátrafüredig, ami + 2,5 km.

Útvonal: Mátraháza - Farkas-kút - Sástó (sárga háromszög, majd a sárga + jelzésen, elhanyagolható szintemelkedéssel)

 gyerkőcök.JPG

 

komment

Címkék: túra

A bejegyzés trackback címe:

https://aprolepesek.blog.hu/api/trackback/id/tr676887041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása