Dzsikule 2016.08.02. 09:09

Fogorvosnál

fogorvos.jpg

Fogorvoshoz járni nem olyan vagány dolog. Tegye fel a kezét, aki szereti a fogfúró zümmögő hangját, amikor is a leggondosabb érzéstelenítés ellenére beléd hasít a fájdalom, és tátott szájjal csak egy fájdalmas Áááá a reakciód. Vagy a lidocain ízét, a recsegő foghúzást, a fájó fog finom megkocogtatását és még sorolhatnám. Nekünk is nehéz erre felkészülni, na de Balázsnak?

Dzsikule 2016.05.03. 15:28

Túraszezon ON

galya1.JPG

 

Talán kissé késve, de elindult egyesületünk túraszezonja. Éljenmájuselsején a világ összes majálisával iszonyatos konkurencia harcot vívva, megrendeztük első kis túránkat.

vivicitta1.jpg

Az Autista Segítő Központ futócsapata ismét lecsapott! Ezúttal a Vivicittán vettünk részt, kibővült csapattal!

Saasanita 2016.03.29. 20:52

Testvérek

p1130951.JPG

A testvér kapcsolat nyilvánvalóan nagyon erős kötelék, még ha nem is mindig konfliktusmentes. Hogy ez milyen lehet, ha a testvérek közül az egyik autizmusban érintett? Nagyon sok szempontból ugyanolyan, mint egyébként, sokszor pedig eléggé feladja a leckét. Hát mi még nem unatkoztunk velük.

balazs1.jpg

A Denver modellben ismertetett technikák következő lényeges eleme az oda-vissza áramló interakciók gyakorlása a gyerekkel: mindketten aktív részesei legyünk a közös játékoknak és a napi tevékenységeinknek. Mindketten formáljuk, alakítjuk azok menetét. Egyszer Balázs, egyszer én. Majd ha egy közös tevékenység unalmassá, repetitívvé kezd válni, akkor változtatunk rajta egy kicsit, ahogy egyéb esetben is zajlik a játék két személy között. Mint minden más, ez ugyanúgy érvényes a játékokra, mint a gondozási tevékenységekre. Ennek célja, hogy a gyerek minél kezdeményezőbb, aktívabb és rugalmasabb legyen a mindennapi tevékenységekben, egyúttal önállóbb is.