balazs_ballago_tablokepe.jpg

Lezárult az életünkben egy fejezet. Balázs elballagott a jászberényi Maci Alapítványi Óvodából. Abból az intézményből, ami annyi mindent adott nekünk. És most hálálkodunk egyet. 

Egy évig csak egyéni fejlesztésre jártunk oda, ahol Benes Kata és egy fiatal konduktor, Sákán Anett foglalkozott Balázzsal. Kezdetben nehezen ment, de hónapok alatt Balázs elfogadta őket, és utána nagyon szépen haladtak! Ekkor még csak be-bejártunk néhány órára a speciális gyógypedagógiai Bóbita csoportba.

Következő évben már a Bóbita csoport teljes jogú tagjaként vágtunk neki a tanévnek. Heti 4x - azért, hogy egy nap pihenő is legyen a sok utazás mellett - főként apósom és édesapám vitte-hozta Gyöngyös-Jászberény között Balázst. Nélkülük ez nem ment volna!

Kata és Anett mellett megismerte Balázs Kökény Gizikét, Tecát és Kisnémet Péterné Gizikét, akik szintén a Bóbita csoport gyógypedagógusai, gondozói. Sajnáltuk, amikor elváltak útjaink! Ekkor az egyik legnagyobb előrelépést az étkezés terén értük el. Gizikének sikerült Balázs egysíkú étkezését megváltoztatni, és egy idő után rendszerint megette az ebédet.

Sajnos az alapítványi fenntartású intézményekre akkoriban, finoman szólva, rájárt a rúd. A Maci Ovi is a fennmaradásért küzdött, amely nem járt áldozatok nélkül. A következő évben már Béresné Ildikó és Pásztor Anita vitte a Bóbita csoportot. Ez volt az az időszak, amikor állandó változások voltak az oviban. Sokszor már mi sem tudtuk követni. Balázs szerencsére könnyen alkalmazkodott. 

2014 nyarán újabb gyomrost kapott az ovi, ugyanis állam bácsi elvette a fejlesztő iskolát, ami annyira jól működött itt. Hirtelen átalakítások, és az utolsó évet a Csibe csoportba kezdtük, ekkor már autizmus spektrumzavar diagnózissal, Lévai Réka, Varga Judit és Bajnainé Agócs Gabi felügyelete és gondviselése mellett.

Nagyon hálásak vagyunk mindenkinek, aki bármit is tett Balázsért. Köszönjük azt a sok szeretet mindenkinek, amivel Balázst fogadták, gondozták és kísérték a fejlődését!

Körülményeinkhez mérten úgy gondoljuk a legjobb választás volt a Maci Ovi! Köszönjük Dobó Kati igazgatónőnek a befogadást és a lehetőséget. Reméljük, hogy az ovi a viszontagságos évek után ismét magára talál és szakmailag is megtalálja az új lehetőségeket.

Számunkra szeptemberben új fejezet indul, a gyöngyösi Autista Segítő Központban!

Mielőtt kérdeznétek, a fotót Skedek Photography készítette! Nagyon jó szívvel tudom ajánlani!

 

komment

Címkék: óvoda

A bejegyzés trackback címe:

https://aprolepesek.blog.hu/api/trackback/id/tr367556740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása