wp_20150904_10_44_05_pro.jpg

Életünkben új fejezet kezdődött, Balázs iskolás! A táskája nem nehéz, valójában nincs is.

Sokszor elhangzó kérdés, hogy az autizmus diagnózis címke, vagy útjelző? Mi egy éve kaptunk diagnózist, és egyértelműen útjelző volt számunkra. Iskolaválasztás szempontjából több lehetőség adódott így előttünk. Na azért ne legyünk cinikusak. Egy autista, vagy értelmi sérült gyermek esetében iskolaválasztásról beszélni nem lehet. Jó esetben a lakóhelyen, vagy annak közelében elérhető egy módszertani intézmény, ahol vagy értenek az autizmushoz, vagy nem. Eszi, nem eszi, nem kap mást. Ha pedig magasan funkcionáló autista gyerekről van szó, akkor nagyítóval kell keresni a többségi iskolák közt azt, amelyik alapító okiratában benne van az autisták ellátása, és valóban, ennek megfelelően biztosítja is azt és hajlandó felvenni a gyermeket. Persze ez még mind nem elég, hiszen egy jól működő integráció esetén a diákokat, tantestületet is érzékenyíteni kell. A mi esetünkben is diagnózis hiányában lett volna egy gyöngyösi módszertani iskola, de nem éreztük, hogy az Balázsnak jó lenne. Így, akkor elég nagy gondban voltunk a hova tovább kérdésben.

De megkaptuk az útjelzőnket és felvettük a kapcsolatot a gyöngyösi Autista Segítő Központtal, így, még tavaly ősszel leadtuk a jelentkezésünket. Ez volt a szerencsénk! Az intézmény kapacitása korlátozott, és hamar túljelentkezés lett. De Balázs bekerült. És pont Gyöngyösön, ahol élünk! Nem kell ingázni, elköltözni... azért ez a körülményekhez képest igazán szerencsés helyzet. Itt hozzáértő emberek fejlesztik, vigyáznak rá. Hat fős csoportba került, ahol a gyerkőcökkel két szakember foglalkozik. Balázs most jó helyen van és biztosak vagyunk benne, hogy a fejlődésében is meg fog ez mutatkozni! Lépegetünk előre, ahogy kell!

A bejegyzés trackback címe:

https://aprolepesek.blog.hu/api/trackback/id/tr497758080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása