Őrségi nyaralásunk előtt, komoly fejtörést okozott, hogy hogyan tudunk majd 3 gyerekkel mi is részt venni a bicajtúrákon. Vázolom a dilemmát. Balázs nehéz, és már nagy, hogy kerékpáros ülésbe tegyük, egyedül meg még csak most próbálgatjuk a bicajozást, egy háromkerekűvel tologatva. Janka még 4 hónapos, nem ül, ergo nem lehet ülésbe betenni. Gréta meg... na szóval a kis eleven, kérdés, meddig marad a fenekén.

Megoldás: kölcsönkértem egy kétszemélyes és egy egyszemélyes gyerek utánfutót. Balázs és Gréta a nagyobba, Janka pedig a hordozóval együtt bekötve a kisebbe (az utóbbit kipróbáltuk, működött, de az Őrségben nem használtuk).

főpróba.jpg

A két gyerkőc viszont nagyon élvezte. Nagyon praktikus, könnyen összecsukható, szétszedhető, és összerakható. Balázs 6 évesen még épphogy belefért, szóval max. eddig használható. Utánfutó rögzítése a vázra a tengelyre erősítve lehetséges, ami ad egy stabilitást, jól követi az ívet... Ennél a rögzítésnél - ellentétben, amikor a nyeregcsőre csatlakozik az utánfutó - egy esés esetén az utánfutó nem borul együtt a bringával, hanem állva marad. Szóval fater taknyol, gyerekek röhögnek. Amire viszont figyelni kell, hogy a nyomtáv egy jó fél méterrel szélesebb, így a padkáknál, út szélénél, kanyaroknál ezzel muszáj kalkulálni. A gyerekeket több ponton rögzített biztonsági öv védi, de bukósisakot azért nagyon ajánlott rájuk erőltetni. Először lehajtottuk a hálós szélfogót, de kánikulában hamar katlanná változott az utánfutó (Balázs rosszul is lett). Így élesben nem használtuk, úgysem megyek gyorsan alapon, had kapja őket arcon a menetszél. Na azért lefelé 45 km/h-val csak gurultunk a gyerekek nagy örömére. Persze emelkedőkön kiköptem a tüdőmet, de becsülettel kitekertem mind.

Összegezve, egy sérül, akár mozgásképtelen, de ülni tudó gyermeknek is megadhatjuk a biciklizés élményét, örömét. És a lényeg, hogy ezt együtt élhetjük át!

Ha valaki vásárolni akar, érdemes szétnézni a használt piacon!

P1110360.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aprolepesek.blog.hu/api/trackback/id/tr16561477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása