P1120231.jpg

Gyöngyösiként kézenfekvő, hogy egy rövid sétára is érdemes felugranunk Mátrafüredre. Így tettünk, hogy ismét élvezzük a Mátra adta lehetőségeket.

Valahogy nem akarnak színesedni a fák. Talán a sok csapadék, vagy az évszakok eltolódása, de a szokásos október végi színpompából, idén csak egy visszafogottabb verzió jutott. Na azért ne panaszkodjunk.

A szebb napokat látott egykori Avar Hotel parkolójában álltunk meg. Innen a piros jelzést követtük, mely kivezetett a településről és a gyerekkori kedvenc kis sétautamon vezetett. A malom árok melletti sétautat szépen felújították. Gréta nagy örömére, a zúzott kővel borított út végtelen muníciót biztosít a patakba követ dobálunk programhoz. Így kissé lassan érkeztünk a Máriácskához. Innen pár méterrel tovább a piroson, majd jobbra át a hídon, és az egykori malomárkot követve egy jelzetlen úton haladtunk. Itt mohát simogattunk, Gréta boltos nénit játszott... Haladtunk a magunk kis tempójában. Balázs Anitával helyenként ügyesen meg-meg várt. Majd becsatlakoztunk a kék háromszög jelzésbe, hogy a nemrégiben felújított Ördög-forráshoz jussunk. Innen az erdei úton ballagtunk vissza Füredre. Számtalan izgalmas patak, folyás, kő, esőbeálló, színes falevél, moha, fa, sétabot nehezíti a gyerekkel haladást, de ez így van rendjén.

Táv: 3 km

Útvonal: Mátrafüred - Máriácska - Ördög-forrás - Mátrafüred

Igaz, fordított változatban, de ITT a túra részletesen. 

P1120235.jpg

komment

Címkék: túra

A bejegyzés trackback címe:

https://aprolepesek.blog.hu/api/trackback/id/tr526866235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása