blogtura22.JPG

Nem unatkoztunk. Egy hétbe beleraktunk egy szülőklubbot és egy blogtúrát. Mert miért ne?

Dr. Simó Judit előadása után egyértelmű volt, hogy van érdeklődés, igény egy rendszeresebb szülői találkozóra. Első alkalommal, június 25-re hívtuk össze az érintett szülőket az Autista Segítő Központba - ezúton is köszönjük a helyet! Izgultunk, ki lesz ott. Nagyon lassan szállingóztak az emberek, 5 óra előtt még alig voltunk. Kicsit el is kenődtem, de bementünk és elkezdtük. Utána még befutottak páran. Összességében kevesen voltunk (8 érintett szülő, és két szakember), de pont ezért jobban tudtunk egymásra figyelni, megnyílni... Itt most a kevesebb, több elv érvényesült. A bemutatkozáson túl sok témát érintettünk, és körvonalazódott, hogy az információhiány, a fejlesztési lehetőségek hiánya és a szakszerű óvodai, iskolai ellátás részbeni hiánya okozza a legnagyobb problémákat. 2,5 óra észrevétlenül elrepült. Reggelig tudtunk volna beszélgetni. Lesz még rá alkalom! Feltöltődve, teljesen jó érzésekkel mentünk haza! Folytatjuk!

Vasárnapra, kissé gyors döntéssel, kiírtunk egy blogtúrát. Nem is számítottunk olyan érdeklődésre, mint az elsőnél, ami be is jött. De így is 16-an + Hippi kutya, indultunk neki a kellemes túraidőben a Vörös-kő kilátónak, ami a "nagymértékű kálimetaszomatózist szenvedett" Vörös-kőről kapta a nevét. Egy hétig tanultam ez a szép szót, most már álmomból felkeltve is... Kis csapat, de három autizmusban érintett gyerkőc! És ez a jó. Együtt, velük egy idilli környéken... Zárásként, hazafelé megálltunk Taron és a Kőrösi Csoma Emlékparkban, ahol egy igazán jó indiai maszala csájjal kényeztettem magam. Folytatjuk!

 

A túra paraméterei:

Útvonal: Mátraszentlászló (Kossuth u. teteje) - Vörös-kő kilátó - Mátraszentistván (Vidróczki Csárda) - Mátraszentlászló

Táv: kb. 3,5-4 km

Jelzések: kék háromszög, zöld sáv, kék sáv

A bejegyzés trackback címe:

https://aprolepesek.blog.hu/api/trackback/id/tr927583084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása