Ez a történet Anitával esett meg, amit így karácsony tájékán muszáj vagyunk megosztani.

Történt, hogy Anita éppen Balázzsal a gyöngyösi Autista Segítő Központban járt, fejlesztésen. Balázzsal bent foglalkoztak, míg ő kinn a folyosón ült és egy autizmusról szóló könyvet olvasott. Egyszer csak odalépett hozzá egy tizenéves lány és érdeklődve megkérdezte: - Te mit olvasol? Anita zavarba jött, hogy egy autista gyereknek lehet-e mondani, hogy az autizmusról,  de gyorsan elhesegette ezt a gondolatot és őszintén válaszolt: - Az autizmusról, mert az én kisfiam is autista. Erre a kislány:

- Anyukám azt szokta mondani, hogy minden gyerek egy ajándék, csak az autista gyerekeken egy masni is van.

Ennyi. Ennél csodálatosabb meghatározása az autizmusnak nem létezik. Legtöbbször nagyon nehéz azt a masnit kibogozni, de ha sikerül, saját valójában csodálhatjuk meg az "ajándékot". Köszönjük az édesanyának, reméljük egyszer lesz alkalmunk összeismerkedni!

Ezzel a kis történettel szeretnénk minden kedves olvasónknak békés, boldog Karácsonyt kívánni!

Balázs, Gréta, Janka, Anita, Koppány

 

komment

Címkék: autizmus

A bejegyzés trackback címe:

https://aprolepesek.blog.hu/api/trackback/id/tr397008429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása